fyrstikkbakken14

Se alt du får tilgang til ...

Det som løfter bokvaliteten i Fyrstikkbakken 14 til et nytt nivå, er de mange attraktive fellesfasilitetene som alle beboere automatisk får tilgang til. Vi kaller dem også for Delemeter.

Takterrasser med panoramautsikt, sauna på taket, treningsrom, selskapslokale, gjesteleiligheter og garasjekjeller med bildeling er eksempler på fasiliteter du kan booke i appen. 

Damphuset

Damphuset er plassert i øverste etasje i det høyeste bygget, med rå utsikt over Oslo. Her kan du tusle opp i badekåpa for sauna og velvære. Terrassen er innredet med solsenger for avslapning, og hyggelige sitteområder for sosialt samvær.

I vår geniale app booker du ønsket tid, hvor badstua varmes opp før du kommer. Du betaler et lite symbolsk beløp via Vipps - som går til Sameiet - og låser deg inn med mobilen via appen. Enklere blir det ikke :)

Badstua er allerede i drift. Du kan booke den privat eller møte hyggelige naboer for avslapning og rekreasjon.

Formtoppen

På Formtoppen har vi bygget et innendørs treningsrom med manualer, romaskin og pullup-bar  i taket. Med spektakulær utsikt over byen får man energi - og kan trene når man ønsker en kortreist treningsøkt. 

Appen gjør også at du kan avtale å møte dine spreke naboer for en treningsøkt, og vi hører rykter om at prosjektet har en yogainstruktør som allerede er i gang med felles trening på takterrassen. 

Leketoppen

Leketoppen er barnas egen takterrasse - med innendørs lekerom og hyggelig uterom. Ypperlig for barneselskaper eller som hverdagens møteplass for barna som vokser opp i Fyrstikkbakken 14. 

I appen kan du booke hele takterrassen om du planlegger barneselskap, og takterrassen er innredet med sittegrupper, pergola og hyggelig beplantning for sosiale lag. 

Oasen

Oasen er den kreative takterrassen hvor naboene kan samles for å dyrke grønnsaker, bytte stiklinger og bruke hobbyrommet innendørs for kreativt arbeid. 

Rommet er innredet med arbeidsbord og plantehyller, og vi har fått donert både symaskin og staffeli for kreativt arbeid. Enten alene, sammen med venner eller nye naboer.

Finn ledig elbil og elsparkesykler

I Fyrstikkbakken 14 utforsker vi innovative og miljøvennlige løsninger - hvor vi allerede er i gang med å teste deleløsninger for bil og sykkel. Et smart parkeringsanlegg gjenkjenner skilter og holder seg oppdatert på tilgjengelig kapasitet til en hver tid. Du kan enkelt booke tid for parkering i appen - enten det er til privat bruk eller for dine gjester. Om du ikke har privat bil kan du enkelt booke delebil fra Hyre i appen.

Vi har inngått samarbeid med Voi som har stasjon utenfor selskapslokalet hvor du kan booke elsparkesykler.

Book gjesterom

Venter du besøk av venner eller familie? I Fyrstikkbakken 14 får du tilgang til å booke gjesterom når du har behov, og som enkelt bookes i appen, når du venter gjester.

Du kan velge å booke dobbeltrom for to eller familierom for fire. Begge leilighetene er fullt innredet med senger og dyner, det eneste du må ha med er eget sengetøy. Leilighetene har et lite kjøleskap og vannkoker om du ønsker morgenkaffe eller en tekopp på sengekanten. 

Book selskapslokale

I Fyrstikkbakken 14 har vi innredet et stort selskapslokale som samlingspunkt både til hverdager og festlige anledninger. 

Lokalet er designet for sambruk og inndelt i tre soner. Storkjøkken, TV-lounge og festlokale med plass til 30 sittende gjester. 

Beboerne er allerede i gang med å bruke arealene, og har nylig arrangert både Den Store Klesbyttedagen, fotballmatch, vaffelsøndag og sirkeltrening. I tillegg bookes arealene til private selskaper som dåp eller bursdagsfest. 

Verksted

Hva er vel et miljøvennlig boligprosjekt uten et skikkelig verksted? I Fyrstikkbakken 14 har vi bygget et felles verksted med digital verktøykasse, hvor du kan booke ønsket verktøy når behovet melder seg. 

Som et viktig miljøtiltak har vi allerede fått donasjoner fra en rekke beboere som har flyttet inn, for å unngå innkjøp av 160 nye hammere eller annet utstyr. 

Verkstedet er dessuten innredet med arbeidsbenk, smørebukk og hyller, slik at man kan bruke rommet til å fikse eller bygge ting - enten alene eller i fellesskap med naboene. Kanskje bor det en håndverker i Fyrstikkbakken 14 som kan lære deg nyttige tips? 

Hvordan funker det?

Delemeterne består av ca 250 kvadratmeter møblerte og fiks ferdige arealer innendørs. Overordnet eier sameiet arealene - men eierskap fordeles likt til alle leiligheter. Ved at alle har det samme eierforholdet til Delemeterne er det i alles interesse å forvalte og drifte arealene best mulig for fremtiden. 

1. Booking 

For at booking og deling skal fungere sømløst og knirkefritt har vi inngått et samarbeid med Heime, en supersmart app som alle beboerne får tilgang til. I appen får du oversikt over alle Delemeterne, når de er ledige og hva det koster. Betaling skjer enkelt via Vipps, og nøkkeltilgang gis med digitale nøkler fra mobilen. 


2. Vedlikehold 

I Fyrstikkbakken 14 har vi som mål å bygge et hyggelig nabolag - med utelukkende ålreite folk. Men selv med et ålreit fellesskap og ryddig bookingsystem, trenger Delemeterne vedlikehold. Et minstekrav er at den som booker arealer har ansvar for å etterlate Delemeterne i like god stand. For noen arealer koster det litt å leie til privat bruk, noe som hovedsakelig skal dekke vedlikehold, renhold og drift til sameiet. 

3. Betaling og finansiering

Vårt mål er at Delemeterne brukes aktivt til hverdag og fest, og som et samlingspunkt for naboer eller private arrangementer. For de som booker privat bruk av Delemeterne betaler man for det man bruker - som gjesterom, badstue og selskapslokale. 

Om man derimot ønsker å invitere naboer til felles 17. mai-frokost, sykurs eller fotballmatch i loungen, er dette gratis å booke. Beboerne kan booke arealer til private arrangementer når arealene er ledige. På den måten får alle glede av Delemeterne - og du bestemmer selv om du vil være med på fellesaktiviteter eller ikke.

Inntektene fra bookingen går utelukkende til sameiet - for drift og vedlikehold av arealene. Dette er sirkulær økonomi i praksis. Målet er at det skal være enklest mulig å betale for bruk av Delemeterne - og Vipps gjør betaling sømløst og enkelt. Det benyttes digitale nøkler for tilgang. 

Meld interesse for prosjektet
 

Powered and visualized by Plyo - Byggherre: Birk & Co & AF Eiendom