fyrstikkbakken14

Hva er Delemeter?

Delemeter er kvadratmeter man deler med andre, som du også kan bruke helt for deg selv. I Fyrstikkbakken 14 blir det blant annet sauna på taket, gjesteleiligheter, selskapslokale med eget kjøkken, sykkelverksted og sykkelvaskepunkt. Vi har invitert interessenter og kjøpere til workshops og fått innspill til hvordan resten av arealene bør programmeres. Det er lagt til rette for at Delemeterne leveres med fleksible løsninger for sambruk, enten med dine private gjester eller med det hyggelige nabolaget. Det er satt av et innendørs areal på minimum 250 kvadratmeter til Delemeter, og alle seksjoner eier like mye. Veldig kort fortalt fordeler Delemeterne seg fysisk slik: Ca. 150 kvadrat i bygg A, ca. 50 kvadrat i bygg B og minimum 12 kvadrat på hver av takterrassene.

Men hvordan kommer det til å fungere i praksis?
La oss forklare på 1, 2, 3.

Dine Delemeter

Alle Delemeterne nevnt over er planlagt bygget som del av Fyrstikkbakken 14. Vi har utformet Delemeterne etter flere runder med brukerinvolvering av kjøpere og interessenter. Mange ønsket seg ulike temaer på takterrassene, og vi har landet på Bygg A: Leketoppen (barn & familie), Bygg B: Damphuset (sauna og velvære), Bygg C: Oasen (planting og kultur) og Bygg D: Formtoppen (trening). Selskapslokalet er delt inn i flere soner; lounge, felleskjøkken, stort rom med "caféfeeling" som i hverdagen deles av naboer, men som kan leies ut til festlige anledninger. Det vil også være to gjesterom om man får besøk langveisfra.  

1: Booking og bruk
av Delemeter

For at booking og deling skal fungere sømløst og knirkefritt kommer vi til å benytte en supersmart app som alle beboere får tilgang til. I appen får du oversikt over de ulike Delemeterne, når de er ledige og når de er opptatt. Så da er det bare å velge ønsket dato, tid og hva du vil booke. For å slippe en masse nøkkeladministrasjon kommer vi til å installere et digitalt låssystem som gjør at du får en kode på mobilen som gjelder for din booking i det tidsrommet du har booket, så da er det bare å låse seg inn. Enkelt og greit.

2: Vedlikehold av Delemeter

I Fyrstikkbakken 14 har vi som mål å bygge landets hyggeligste nabolag, med utelukkende ålreite folk. Men selv med et ålreit felleskap og et ryddig bookingsystem trenger vi vedlikehold. Derfor kommer det til å være et ansvarssystem ved bruk av delemeterne, der den som har brukt arealet sist også har ansvar for å etterlate det i like god stand. Et minstekrav tenker kanskje du. Vi også! I tillegg vil man betale for bruk av Delemeterne per gang – en sum som går utelukkende til vasking, vedlikehold og drift. Delemeterne er nemlig Non-profit.

3: Betaling og finansiering

Når du kjøper leilighet i Fyrstikkbakken 14 får du med Delemeterne på kjøpet. Det er nemlig sameiet som eier Delemeterne. Det betyr at inntektene fra bruken, igjen går tilbake til beboerne – Sirkulær økonomi i praksis med andre ord. Målet vårt er at det skal være enklest mulig å betale for bruk av delemeterne, og det er jo ikke heller slik at man trenger å betale for alt man bruker. For eksempel tenker vi at en del av arealene skal være åpne på dagtid, slik at man kan spise sammen med andre, lese en bok til summing av hyggelige naboer eller kanskje avtale yogatrening i et eget rom som kan lukkes av.

Dine Delemeter mD

* Alle visualiseringer er ment som illustrasjon. Avvik vil forekomme.

Powered by Plyo - Visuals by 3D Estate - Concept by We Are Live